Akut tandvård Klippan

Ibland kan du få problem med dina tänder när du minst anar det och då behövs en tandläkare akut. Oavsett om det är en olycka som lett till en utslagen tand, en plötslig och outhärdlig tandvärk eller något annat som behöver omedelbar uppmärksamhet, finns vi här för dig. På vår klinik i Klippan kan du ringa för en akuttid hos tandläkare och få en tid.

Vad betyder det att komma till en akuttandläkare?

Att söka sig till tandläkaren akut innebär att du får hjälp utanför den ordinarie tidbokningen, ofta samma dag. Det krävs ingen förbokad tid för dessa besök, vilket innebär att du kan få den hjälp du behöver när du som mest behöver den. Det enda du behöver göra är att ringa till oss. På vår klinik arbetar flera akuttandläkare för att ge snabb lindring och behandling till alla våra akutpatienter.

Olika problem kräver olika behandlingar

Alla individer har sin unika smärttolerans och ingen tand är den andra lik. Vad som för en del kan kännas obetydligt kan för andra vara extremt smärtsamt. 

  • Tandvärk – En plötslig tand- eller tandköttssmärta är ofta ett tecken på att du omedelbart bör uppsöka en tanbdläkare akut.
  • Problem med visdomständer – Visdomständerna sitter allra längst bak i käken och kan orsaka problem som inflammation och smärta.
  • Tandskador – Skador på tänderna från ett fall, ett slag eller annan yttre påverkan kräver oftast också omedelbar vård. 
  • Kronor som lossnat – Ibland kan en tandkrona lossna och behöver sättas dit snabbt. Vi löser det åt dig.

Vi strävar efter att du ska kunna leva utan smärta och det finns flera behandlingar, som temporära lösningar, för att snabbt lindra besvären. Tandsmärta uppstår ofta när bakterier tränger in i tanden genom ett kariesangrepp eller under tandköttet, vilket leder till inflammation. Detta är en vanlig orsak till tandvärk som våra tandläkare effektivt kan behandla. Skulle ditt akutbesök kräva mer komplex vård, ordnar tandläkaren en temporär lösning för att du ska slippa smärta och bokar en uppföljningstid för den nödvändiga behandlingen utan onödig väntan.

Akut tandvård i Klippan med förståelse för patienten

Vi vet att många känner ångest inför tandläkarbesök, särskilt i en akut situation. Vårt team är tränat att hantera tandvårdsrädsla med stor förståelse och empati. Vi är här för att göra din upplevelse så behaglig och stressfri som möjligt, oavsett omständigheterna.

Så får du akut tandvård i Klippan

Om du behöver en akuttandläkare är det bara att kontakta oss direkt via telefon eller via vår hemsida. Vi ser till att du får den hjälp och behandling du behöver utan onödiga dröjsmål. Vår klinik är utrustad med den senaste tekniken för att hantera akuta fall snabbt och effektivt. Du kan få en akut tid hos en tandläkare under våra öppettider.

Ring oss på 0435-33 003.

FAQ

Går det att komma för akut tandvård på helgen eller kvällstid?

Idag erbjuder vi endast akut tandvård under våra ordinarie öppettider vilket betyder att du oftast får en akuttid samma dag. Vi strävar dock att ge dig som söker en tandläkare, även när det inte är akut, en tid så snabbt som möjligt.

Kan man komma för akut tandvård under natten?

För närvarande erbjuder vi akuttider hos tandläkare under våra normala öppettider. För akuta situationer utanför dessa tider rekommenderar vi att du kontaktar närmaste akutsjukhus.

Kan man komma för akut tandvård under natten?

Tandvård som måste behandlas akut innebär omedelbar behandling för tillstånd som kräver snabb åtgärd, såsom utslagna tänder, svår tandvärk eller infektioner. Vid en akuttid hos tandläkaren utreder man orsaken till besvären och erbjuder ett behandlingsförslag med kostnadsberäkning innan behandling utförs. Vid akutbesöket får du information om rekommenderad vidare behandling.